top of page

МАГІЧНІ ЗВІРІ У "СІЛЬПО"

Торговельна мережа "Сільпо" спільно з проєктом Ukrainian Beasts запустила продаж лімітованої серії світшотів з малюнками художниці Марії Примаченко. Про це повідомляють на сайті мережі.


Метою ініціативи є популяризація та збереження творчості мисткині.


фото — Сільпо


"На другий день повномасштабного вторгнення російська ракета зруйнувала музей в Іванкові, де зберігалися роботи мисткині. Частина вартості кожного проданого світшоту буде спрямована на допомогу Фонду родини Марії Примаченко, який займається збереженням культурної спадщини художниці", — розповідають організатори ініцативи.

Світшоти можна замовити в онлайн-супермаркеті. Вони доступні у трьох розмірах та трьох кольорах (синьому, бордовому й зеленому). За мотивами малюнку "Молодий левик зламав дуба і радується" 1989 року розробили світшот "Добрий Лев", а за картиною "Коньок-горбуньок весь світ облітає і на міста прилітає" 1971 року — світшот "Зоряний Пегас".


Детальніші інструкції щодо того, як замовити світшот, доступні на сайті мережі "Сільпо".


фото — Сільпо



Раніше ми писали про інший проєкт фандрейзингової кампанії Ukrainian Beasts — мурал створений за мотивами робіт Марії Примаченко на стінах корпусу київської лікарні Охматдит. Колаж на якому казковий жовтий тапір гуляє блакитним небом виконав мураліст Taras Arm з творчої майстерні “Фарбований лис”. Мурал був першим із запланованої серії стінописів, які на території дитячої лікарні створюються в межах арттерапевтичних практик.



мурал на стінах корпусу київської лікарні Охматдит фото - UKRAINIAN BEASTS Unleashed



Також нагадаємо, що вкінці березня велику виставку творів Марії Примаченко покаже Варшавський музей сучасного мистецтва. Виставка "Тигр у саду. Мистецтво Марії Примаченко" розпочнеться у столиці Польщі 22 березня і стане останнім проєктом, що відбудеться у тимчасовому павільйоні музею на березі Вісли, після цього інституція переїде до новозбудованого корпусу.







Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Надія Батюк




Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа.


bottom of page