top of page

ЯКІ МУЗЕЇ ТА ГАЛЕРЕЇ УКРАЇНИ МОЖНА ВІДВІДАТИ ЗАРАЗ: АКТУАЛЬНІ ГРАФІКИ РОБОТИ

З початком повномасштабного вторгнення більшість українських музеїв та галерей вимушено призупинили прийом відвідувачів, перенаправивши зусилля на заходи спрямовані на убезпечення їхніх колекцій. Віднедавна почало з'являтися дедалі більше оголошень про часткове відновлення роботи таких інституцій та про те, що вони запрошують гостей до своїх експозиційних залів. Ми зібрали актуальні графіки роботи найбільших галерей та музеїв України.


фасад Національного музею у Львові ім. Шептицького. Фото — Галина Кучманич



НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА (Київ)

Графік роботи: середа – неділя з 10:00 до 18:00, каса музею – до 17:30.

Понеділок та вівторок – вихідні.


З 1 липня відвідувачів запрошують до основної експозиції музею. За словами працівників установи, обрали максимально безпечний формат демонстрації. Також зараз там триває виставка плакатів: "Шевченко: 4.5.0" та проєкт "Справдешні чудовиська Марії Примаченко".


НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДНОГО ДЕКОРАТИВНОГО МИСТЕЦТВА (Київ) Графік роботи: з 11:00 до 17:00, каса музею – до 16:45.

Понеділок та вівторок – вихідні.


експонат виставки "Український фенікс. Васильківська майоліка"

Постійна експозиція музею тимчасово недоступна, але запрацювали виставкові зали. Кілька днів тому там відкрили виставку “Український фенікс. Васильківська майоліка”, на якій, серед великої кількості експонатів, представлений і керамічний півник, що вцілів на кухонній шафі у Бородянці після прильоту російської авіабомби.


НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ «КИЇВСЬКА КАРТИННА ГАЛЕРЕЯ»

Музей працює щодня, крім понеділка та четверга.

Графік роботи: з 10:00 до 17:00, вхід – до 16:30.


Наразі відвідування музею відбувається за попередньою реєстрацією. Зараз там триває великий виставковий проєкт "114 день", де представлено понад 100 робіт на тему війни від 40 сучасних українських митців.



ЛЬВІВСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ МИСТЕЦТВ ІМЕНІ Б. Г. ВОЗНИЦЬКОГО

У липні працюватимуть окремі локації, що входять до мережі ЛНГМ, серед яких: Палац Потоцьких, Музей модернізму, Музей – заповідник «Жовківський замок», Музей – заповідник «Золочівський замок», Музей – заповідник «Олеський замок», Музей – заповідник «Підгорецький замок».


Усі вони прийматимуть відвідувачів 02, 03, 09, 10, 16, 17, 23, 24, 30, 31 липня з 11:00 до 18:00 (каси працюють до 17:30). А музей – заповідник «П’ятничанська вежа» працює з вівторка до неділі, з 11:00 до 17:00. Понеділок – вихідний день.


фрагменти експозиції "Львівського щоденника" Влади Ралко у Підгорецькому замку

Додамо, що в експозиційних залах Музею модернізму зараз триває виставковий проєкт «Час війни» київського художника Володимира Буднікова, а у Підгорецькому замку - «Львівський щоденник» Влади Ралко.



ЛЬВІВСЬКИЙ ІСТОРИЧНИЙ МУЗЕЙ Наразі відчинені для огляду 4 виставкові локації установи: Музей історії Львова (Лапідарій на 1 поверсі Чорної кам'яниці), Кам'яниця Корнякта, Музей історії України, Музей історії науки та техніки (Ретро-Гараж).

Працюють щодня з 10:00 до 17:30.



НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ У ЛЬВОВІ ІМЕНІ АНДРЕЯ ШЕПТИЦЬКОГО

Зараз працюють три відділи музею: головний корпус на проспекті Свободи, 20, музей Олекси Новаківського та виставкові зали на вул. Листопадового Чину, 7. Усі вони працюють щодня, крім понеділка, з 10:00 до 17:00 (каси до 16:30).

фрагмент експозиції "Творчість Олекси Новаківського очима дітей" у музеї Олекси Новаківського


До 10 липня у головному корпусі НМЛ триває виставка Миколи Опанащука "Проникнення", у виставкових залах на вул. Листопадового Чину, 7 - експонується живопис Ганни Кучабської, а у музеї Олекси Новаківського — проєкт «Творчість Олекси Новаківського очима дітей», над яким працювало близько 130 учнів місцевої художньої школи.



МУЗЕЙ СУЧАСНОГО УКРАЇНСЬКОГО МИСТЕЦТВА КОРСАКІВ (Луцьк) У музеї зараз діє одразу декілька експозицій: Андрій Зелинський «Київ. Небо», Влодко Кауфман | Олекса Фурдіяк «Ритуальності. Тестологія», Павло Ковач «Стіна», зала «Актуального мистецтва» та художньо-меморіальний музей Миколи Кумановського. Музей працює щодня з 12:00 до 19:00


фрагменти експозиції "Пошук слів" Романа Мініна і Даніка Манжоса


Раніше ми вже писали, що у МСУМК відкрилася виставка Романа Мініна і Даніка Манжоса «Пошук слів». Понад місяць художники працювали у музейному просторі, створюючи серію робіт про особисті рефлексії на тему війни.



Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest.


Матеріал: Ольга Головчин Фото: Галина Кучманич, Національний музей українського народного декоративного мистецтва, Роман Гук/Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького, Національний музей у Львові ім. А. Шептицької, Музей сучасного українського мистецтва Корсаків












bottom of page