top of page

ВИСТАВКУ ПРО ТВОРЧІСТЬ МАРІЇ ПРИМАЧЕНКО ВІДКРИЛИ В ЯПОНІЇ

Виставка, що розповідає про життя та малярство Марії Примаченко зараз триває у Кіото. Експозиція розташована у приміщенні мерії японського міста та триватиме до 28 грудня, повідомили у Посольстві України в Японії.


Виставка про творчість Марії Примаченко у Кіото, Японія

фрагмент афіші виставки "Український світ Марії Примаченко" в Кіото, фото — Посольство України в Японії


Виставка "Український світ Марії Примаченко" стала частиною програми днів Києва в японському місті Кіото.


"В межах цього проєкту представлені репродукції картин Марії Примаченко з колекції Національного музею декоративного мистецтва України. Подібні виставки (з репродукціями картин) вже відбувалися у різних країнах та містах, приміром, у німецькому Дюссельдорфі", розповіли нашому виданню у Національному музеї декоративного мистецтва України

Серед представлених репродукцій – картини різного періоду творчості Марії Оксентіївни: "Слава України", "Павич та хміль", "Крилатий кінь", "Калиновий берег", "Бичок", "Галочка літає свого хазяїна шукає" та інші.



українська делегація на виставці "Український світ Марії Примаченко" в Кіото (фото 1), експозиція виставки у приміщенні мерії міста Кіото (фото 2), фото — Національний музей декоративного мистецтва України


Виставка про творчість Марії Примаченко у Кіото, Японія

фрагмент з матеріалів виставки "Український світ Марії Примаченко" в Кіото, фото — Посольство України в Японії



Також влітку цього року картини Марії Оксентіївни вперше показали у Британії. На виставці у лондонській Saatchi Gallery представили 23 роботи художниці зі збірки її родини.


Нагадаємо, що впродовж 2022-2023 років виставки творів Марії Примаченко з успіхом відбувалися в Україні та світі. Весною 2022 на Венеційській бієнале відвідувачі юрмилися біля “Древнього вовка” та “Ведмедів-боксерів” Марії Примаченко, які для спеціального проєкту “Це — Україна: захищаючи свободу” ("This is Ukraine: Defending Freedom") передав Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького.








Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Ія Степанюк



Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа.







bottom of page