top of page

«ВОДА ЗУПИНИЛАСЯ НА ПІВДОРОЗІ». ХЕРСОНСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ ВІД ПОВЕНІ НЕ ПОСТРАЖДАВ

Херсонський художній музей від підтоплення не постраждав. Вода зупинилася на півдорозі. Про це вранці 7 червня повідомили на Фейсбук-сторінці музею.


Вода зупинилась десь у 230 метрах від музею. На опублікованих на сторінці музею світлинах видно, що підтоплення наразі зупинилося на вулиці Богородицької (Червонофлотської).


будівля Херсонського художнього музею


"Всім, хто хвилювався за долю музею, повідомляємо: вода зупинилась на півдорозі. Херсонський художній музей від підтоплення не постраждав"

Будівля музею — пам'ятка архітектури, нагадують музейники, вберегти її вкрай важливо. Особливо з огляду на те, яких тяжких втрат вже зазнала колекція інституції від дій російських окупантів.


вода зупинилась на півдорозі до Херсонського художнього музею (дійшла до вулиці Богородицької),

фото — Херсонський художній музей


Нагадаємо, що восени 2022 року, коли місто перебувало під окупацією Росії, Херсонський художній музей імені Олексія Шовкуненка був розграбований. Частина викрадених творів згодом "засвітилася" у Криму, доля багатьох залишається невідомою.


У листопаді 2022 у Херсонському художньому музеї оприлюднили перелік вкрадених робіт, які вдалося ідентифікувати по фото з сімферопольського музею. Серед них "Хати на заході сонця" П. Соколова, "Пейзаж Парижа" Михайла Андрієнка-Нечитайла, "Осіння пора" Георгія Курнакова, "Гладіолуси" Леоніда Чичкана, "Ланка" Гаврила Глюка.








Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Ія Степанюк Фото: Херсонський художній музей




bottom of page