top of page

ART DUBAI FAIR: УКРАЇНСЬКА ПРИСУТНІСТЬ НА ПРОВІДНОМУ МИСТЕЦЬКОМУ ЯРМАРКУ БЛИЗЬКОГО СХОДУ

Art Dubai — провідний міжнародний ярмарок мистецтва на Близькому Сході, який відбувається що березня в ОАЕ. Цьогоріч українське мистецтво гостям події представляла Voloshyn Gallery.


17-тий ярмарок Art Dubai тривав з 28  лютого по 3 березня. Українська галерея привезла до ОАЕ роботи митців Марії Сулименко, Павла Керестея та Федора Тетянича.


стенд Voloshyn Gallery на Art Dubai Fair з роботами Федора Тетянича, Павла Керестея та Марії Сулименко фото - Voloshyn Gallery


Цього року подія об’єднала понад 100 артгалерей з 40 країн світу. Ярмарок поділили на чотири секції – це Art Dubai Contemporary (сучасне мистецтво), Art Dubai Modern (модерне мистецтво), Art Dubai Digital (цифрове мистецтво) та кураторська секція Bawwaba. Роботи Марії Сулименко та Павла Керестея представили у секції Contemporary, а роботи художника Федора Тетянича — у секції Modern.


Акварелі Марії Сулименко зображають крихкість існування та неминучість темряви, самотність, страхи та тривоги, які призводять до абсурдних ситуацій. Сюрреалістичний світ Сулименко існує десь між реальністю та уявою, ностальгією і смутком, комфортом і тривогою. Натомість Павло Керестей у своїй серії "Половина пейзажу" заглиблюється у поняття ваги, спогадів і середовищ.



роботи Павла Керестея на стенді Voloshyn Gallery, Art Dubai Fair фото - Voloshyn Gallery


роботи Федора Тетянича (ліворуч) та Марії Сулименко (праворуч) на стенді Voloshyn Gallery, Art Dubai Fair фото - Voloshyn Gallery


роботи Федора Тетянича (по центру) та Павла Керестея (праворуч) на стенді Voloshyn Gallery, Art Dubai Fair фото - Voloshyn Gallery


Мистецтво Федора Тетянича, що було представлене у секції Art Dubai Modern, не піддається чіткій періодизації. Тетянич — український філософ, авангардист, письменник та перформер, відомий також під псевдо "Фрипулья". Дитинство митця пройняте спілкуванням з природою, а Друга світова війна сформувала у нього особливе уявлення про "сільський космізм" та відповідальність людини за навколишній світ. Усі елементи його творчості разом складають його унікальну мистецьку практику, торкаючись світових мистецьких процесів.



робота "Жінка-голуб" (1970-ті рр.) Федора Тетянича була представлена на Art Dubai Fair світлина - Voloshyn Gallery


Максим і Юлія Волошини відкрили Voloshyn Gallery у жовтні 2016 року. Галерея спеціалізується на contemporary art і демонструє широкий спектр різних медіа сучасного мистецтва, проводить персональні та групові виставки. Одним з основних пріоритетів роботи галереї, кажуть Волошини, —  участь у провідних ярмарках сучасного мистецтва. Впродовж останніх кількох років вони були учасниками Volta NY, Volta Basel, viennacontemporary, Dallas Art Fair і Pulse Art Fair.








Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Надія Батюк




Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа. 





bottom of page