top of page

WaOne x Hermès: український митець створив артінсталяції для відомого бренду

Український митець Володимир Манжос, який працює під псевдо WaOne, створив серію артінсталяцій для вітрин крамниці Hermès в аеропорті японського міста Осака. Робота з командою бренду над цим проєктом тривала 14 місяців.


вітрина крамниці Hermès створена митцем WaOne, аеропорт Kansai (Осака, Японія) фото - Waone Interesni Kazki


Роботи WaOne відтепер представлені у вітринах нового бутика Hermès в осакському аеропорту Kansai.


“Цей проєкт вітрин, він — про дуальність, про світло й темряву, про день і ніч. Вітрина, що дивиться на південь, присвячена дню та світлу; північна вітрина — про ніч", — каже художник.

Володимир Манжос​ — піонер мурал-арту; і не лише в Україні, але й на європейських теренах. Досягши у цій царині успіху, митець почав рідше творити на стінах, переключившись на живопис, графіку та кераміку. ​Свого часу WaOne працю​вав​ у Парижі в літографській студії Idem Paris. ​Колись​ ​у​ ній бували Пікассо, Міро, Матісс. Манжос — перший і поки єдиний український художник, що долучився до роботи в Idem Paris.


вітрини крамниці Hermès створені митцем WaOne, аеропорт Kansai (Осака, Японія) фото - Waone Interesni Kazki


Раніше ми писали про благодійний дроп мейл-арту, який створили Володимир Манжос (WaOne) та дослідницький блог Underground Post. Серія називалася "Не купуй російську нафту" та стала сучасною інтерпретацією плаката часів Другої світової війни авторства Лоуренса Білла Сміта (США). Оригінальний плакат 1942 року закликав людей купувати військові облігації, підтримуючи цим боротьбу. Тоді також весь прибуток від реалізації накладу було передано на користь українських оборонців.







Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Ія Степанюк




Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа.


bottom of page