top of page

РОБОТА ІВАНА МАРЧУКА З'ЯВИЛАСЯ НА ЕТИКЕТКАХ ЛІМІТОВАНОЇ СЕРІЇ НОВОГО УКРАЇНСЬКОГО ВИНА

На вернісажі виставки художника Івана Марчука у Кракові відбулася презентація нового українського вина під брендом BIG WINES та назвою «BIG ART limited edition. Ivan Marchuk».


нове вино «BIG ART limited edition. Ivan Marchuk»

Презентація вина «BIG ART limited edition. Ivan Marchuk» відбулася у краківському Новохутському Центрі Культури, де до 19 березня триває виставка живопису Івана Марчука «Архетип свободи». Для етикеток дебютної серії було обрано роботу Івана Марчука «Пробудження». Вона створена в унікальній авторській техніці митця — «пльонтанізм». BIG WINES — проєкт всесвітньо відомої компанії Vinos de La Lux, що має виробничі потужності в Аргентині, Іспанії, Італії та США. Керує проєктом відома в Україні сомельє, винна журналістка та амбасадор компанії Vinos de La Lux Наталія Бурлаченко. "Картина «Пробудження» Івана Марчука насправді має чудодійну силу! А ще її має українське вино!", — каже пані Бурлаченко.


вернісаж виставки Івана Марчука у краківському Новохутському Центрі Культури, лютий 2023

фото — Новохутський Центр Культури

Вино «BIG ART limited edition. Ivan Marchuk» зроблене з українського автохтонного сорту винограду Одеський чорний (Odesa Black) або Аліберне, врожаю 2020 року, дбайливо вирощеного на Одещині. Для виробництва обрано крафтову виноробню в Ясногородці, яка постраждала у лютому минулого року під час російської навали. За інформацією спеціалізованого видання DRINKS+, вино серії BIG WINES – BIG ART з картиною Івана Марчука «Пробудження» на етикетці, попри лімітований реліз, незабаром з’явиться на теренах України. А вже 21 березня «BIG ART limited edition. Ivan Marchuk» буде презентовано у Дюссельдорфі на ProWine 2023 в межах дегустації українських вин.



«Пробудження», Іван Марчук

Раніше ми писали про спільний проєкт Музею Івана Гончара та українського додатку Templify, вони створили колекцію тематичних шаблонів для фото та відео у соцмережах «Modern Ukraine». Надихалися елементами творів традиційного українського мистецтва з колекції Музею.










bottom of page