top of page

ШВЕЙЦАРЕЦЬ ГЕРРІ ГОФШТЕТТЕР ОДЯГНУВ У СВОЇ СВІТЛОВІ ПРОЄКЦІЇ АРХІТЕКТУРНІ ПАМ'ЯТКИ ЛЬВОВА

До Львова зі своїм авторським проєктом світлових інсталяцій приїхав швейцарський митець Геррі Хофштеттер. Він підсвітив найвідоміші архітектурні пам'ятки міста Лева — Ратушу, вокзал, гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла та Львівський національний оперний театр. Художні проєкції присвячені річниці повномасштабної війни в Україні, а також українським символам незламності.

художня проєкція Геррі Хофштеттера на фасаді гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові, лютий 2023. Фото — МКІП


У межах арт туру містами України «Вшанування пам'яті. Світло для надії» художник світлом «фарбує» будівлі й пам’ятники у символічні візерунки в кольорах державного прапора. Мистецька акція солідарності у Львові присвячена роковинам повномасштабного вторгнення Росії в Україну.


У грудні 2022, напередодні Різдва, Геррі Хофштеттер «одягнув» у свої світлові інсталяції найвідоміші архітектурні пам’ятки Києва — Андріївську церкву, Національний музей історії України, дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря та Софійського собору, Національний музей історії України у Другій Світовій війні, а також Костел святого Миколая та Центральний залізничний вокзал.


художні проєкції Геррі Хофштеттера на фасаді залізничного вокзалу у Львові, на монументі "Батьківщина-мати" та на дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві. Фото — МКІП





Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest



bottom of page