top of page

УКРАЇНСЬКУ ІНТЕРПРЕТАЦІЮ "СВОБОДИ, ЩО ВЕДЕ НАРОД" СТРІТ-АРТ ХУДОЖНИКА C215 ПРИДБАВ ПАРЛАМЕНТ ФРАНЦІЇ

«Свобода, що веде народ» (1830) — картина французького художника Ежена Делакруа. Картина присвячена липневій революції 1830 року. Жінка, зображена в центрі картини, втілює образ Свободи, яка веде за собою людей через тіла загиблих. У травні 2022 року свою інтерпретацію цього знакового твору доби романтизму на стінах Посольства Франції у Києві створив стріт-арт художник Крістіан Ґемі, більше відомий під псевдонімом C215.

«Свобода, що веде народ» Крістіана Ґемі на виставці «Слава Україні» в Бурбонському палаці (Париж, Франція), лютий 2023. Фото - @christianguemy (C215)

На передодні Нового року у Бурбонському палаці, де засідає Національна асамблея Франції, відкрилася виставка творів Крістіана Ґемі «Слава Україні». На ній представили роботи, які митець створював в українських містах, постраждалих від російської агресії.


Авторську інтерпретацію «Свободи, що веде народ», роботи яка стала центральним експонатом виставки "Слава Україні", придбав для своєї колекції творів мистецтва Парламент Франції, повідомило видання Radio France Internationale.


афіша виставки «Слава Україні» в Бурбонському палаці (Париж, Франція), лютий 2023. Фото - @christianguemy (C215)

Раніше ми також писали про артпроєкт The Wall, який об'єднав українських та міжнародних художників задля створення муралів у пʼяти містах Європи та Близького Сходу, аби показати єдність та протистояння країні-агресору. Вкінці 2022 стінописи у межах цього проєкту з'явилися у Відні та Берліні.





Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest Матеріал: Ія Степанюк Фото: @christianguemy (C215)



bottom of page