top of page

ГРАФІТІ БЕНКСІ У БОРОДЯНЦІ ТЕПЕР ПІД ЗАХИСНИМ СКЛОМ

У Бородянці тривають роботи з реалізації проєкту захисту графіті стріт-арт художника Бенксі. Два графіті вже вкрили захисним склом, повідомляє Бородянська селищна об'єднана територіальна громада.


графіті Бенксі по вул. Центральній у Бородянці під захисним склом. Фото — Бородянська селищна об'єднана територіальна громада


Наприкінці минулого року знаменитий вуличний художник створив у Бородянці дві своїх роботи. Одну — на зруйнованій будівлі котельні дитсадка «Буратіно», іншу — на будинку № 353 по вул. Центральній, спаленому російськими авіабомбами. На одній зображено дівчинку гімнастку, на іншій – хлопчика, який перемагає у дзюдо дорослого чоловіка. Станом на зараз обидві роботи Бенксі вкриті захисним склом. Крім цього, біля графіті встановлюють накриття, а також спеціальну систему з датчиками руху, яка під'єднана до системи сповіщення охоронної компанії, та датчики температури та вологості, зазначає заступник селищного голови Бородянки Костянтин Мороз.


біля графіті Бенксі на зруйнованій будівлі котельні дитсадка «Буратіно» встановлюють накриття. Фото — Бородянська селищна об'єднана територіальна громада


Графіті у Бородянці — не єдині роботи Бенксі на Київщині. У Гостомелі інший стінопис стріт-арт митця, «Жінка в протигазі», намагалися викрасти кілька чоловіків. Вони зрізали частину стіни напівзруйнованого окупантами будинку разом з зображенням. Зловмисників затримали. Організатору загрожує від 7 до 12 років за ґратами з конфіскацією майна. Раніше стало відомо, що графіті іншого стріт-арт художника, знаного під псевдонімом С215, яке він створив на стінах Посольства Франції у Києві, придбав для своєї колекції творів мистецтва Парламент Франції.





Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




bottom of page