top of page

ПОТЯГ ДО ПЕРЕМОГИ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ТИМЧАСОВОГО ОКУПОВАНИМ ТЕРИТОРІЯМ, ЗАПУСТИЛИ У ПОДОРОЖ УКРАЇНОЮ

23 серпня, напередодні Дня Незалежності, у подорож Україною рушив "Потяг перемоги" - спільний проєкт Укрзалізниці та комунікаційної агенції Gres Todorchuk. Кожен з 7 вагонів присвячений тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. Основою для сюжетів стали подвиги українців, які борються, попри тиск окупантів та постійну небезпеку. Їх розписали українські митці.



Свій шлях потяг розпочав з першої колії Центрального залізничного вокзалу Києва, звідки він рушив у велику подорож Україною. Вже сьогодні, 24 серпня, він прибуде до Ужгорода. З 3 вересня потяг курсуватиме маршрутом "Запоріжжя-Львів", об’єднуючи країну із заходу на схід. "Потяг українців до перемоги відтепер втілено не тільки в нашій ДНК, але й в залізничних маршрутах незламною Україною," - кажуть про новий проєкт в агенції Gres Todorchuk.

Потяг українців до перемоги відтепер втілено не тільки в нашій ДНК, але й в залізничних маршрутах незламною Україною


На вагонах зображена й історія захисників Маріуполя та «Азовсталі». Її намалювали молоді українські митці, представники Paint Hunters: Дмитро Касянюк, Мар'ян Мотрука та Ольга Маловічко. На презентації проєкту дружина командира «Азову» Катерина Прокопенко сказала: «Живі мають боротися за полеглих. Здорові – за поранених. А вільні мають боротися за полонених. Інакшого шляху у нас просто немає. Тому я дуже сподіваюсь, що цей потяг буде ще одним гучним нагадуванням для всієї вільної України, що поки війна не закінчена, кожен має продовжувати щось робити».


цей потяг буде ще одним гучним нагадуванням для всієї вільної України, що поки війна не закінчена, кожен має продовжувати щось робити

Частиною проєкту також став сайт, де опублікували історії учасників війни. Їхні розповіді розчулюють та надихають водночас. Команда проєкту зазначає, що скоро на сайті з'являться ще й відеоісторії героїв з тимчасово окупованих регіонів.




Фото: Gres Todorchuk, УкрЗалізниця, Асоціація родин захисників "Азовсталі"

bottom of page