top of page

ПРАПОРИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ: НОВА ВИСТАВКА В НАЦІОНАЛЬНОМУ МУЗЕЇ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

24 серпня до Дня Незалежності України в Національному музеї історії України відкриється виставка «Прапори Незалежності», де представлена унікальна колекція стягів періоду кінця ХХ–ХХІ ст.


Відвідувачі зможуть побачити 17 унікальних прапорів, зокрема: стяг, що підняли 1990 року біля Київської адміністрації; синьо-жовтий прапорець 1988 року з київського мітингу, який передав музею дисидент Олесь Шевченко; прапор України, що вперше підняли над Антарктидою 6 лютого 1996 року; фрагменти українського прапора зі зруйнованої окупантами телевежі на горі Карачун біля Слов’янська; прапор із донецького аеропорту з підписами українських захисників; прапор України, який волонтерка Вікторія Кононова врятувала та вивезла з окупованого Луганська; прапорець України, що був на навколоземній орбіті, та ін.


Виставка буде доступною щодня з 10:00 до 17:00, експозиція представлена на другому поверсі Національного музею історії України (Київ, вул. Володимирська, 2). Також нагадаємо, що у Музеї Ханенків триває виставка «Солдатики: вторгнення» харків'янина Олега Калашніка.

Фото: МКІП

bottom of page