top of page

ОДЕСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ ПРЕДСТАВИТЬ ЦИФРОВИЙ КАТАЛОГ

6 листопада Одеському художньому музею (ОХМ) виповнюється 123 роки. Спеціально до цієї події інституція презентуватиме свій цифровий каталог.


фрагмент експозиції «ХХ- XXI: від двадцятих до двадцятих» Одеського художнього музею, червень 2021. Фото — ОХМ


"Цифровий каталог колекції музею — це справжній прорив для нас", — кажуть у музеї й пояснюють, що такий каталог дасть можливість усім охочим познайомитись з унікальною колекцією українського мистецтва зі збірки ОХМ, навіть тими предметами, які поки не вміщаються у виставкових залах.


Цифровий каталог колекції музею — це справжній прорив

До цифрового каталогу увійшло понад 1000 робіт: від декоративно-ужиткового мистецтва до живопису, від скульптури до графіки. Презентація відбудеться у неділю, 6 листопада, в онлайн форматі, то ж взяти участь у події можуть всі охочі.


фрагмент експозиції «ХХ- XXI: від двадцятих до двадцятих» Одеського художнього музею, червень 2021. Фото — ОХМ

Раніше ми писали про те, що влітку 2021 року ОХМ повністю оновив свою експозицію сучасного мистецтва на другому поверсі. Тоді, після понад піврічної реконструкції, для відвідувачів відкрили сім залів з роботами з музейної колекції, створеними за останні сто років. Загалом нова експозиція об'єднала понад 300 робіт у різних напрямках та техніках, чимало з яких десятиліттями зберігалися у фондах.




Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest


Фото: Одеський художній музей Матеріал: Ія Степанюк

bottom of page