top of page

ХХ-ХХІ: ВІД ДВАДЦЯТИХ ДО ДВАДЦЯТИХ

Експозиція сучасного мистецтва на другому поверсі Одеського художнього музею (OFAM) повернулася у повністю оновленому вигляді. З 25 червня відвідувачі можуть оглянути сім залів з роботами з музейної колекції, створеними за останні сто років.

оновлена експозииція Одеського художнього музею
інтер'єр оновленої експозиції Одеського художнього музею

Робота над новою експозицією тривала понад пів року. Зараз вона представляє глядачам чимало робіт, які десятиліттями зберігалися у фондах. Загалом нова експозиція включає понад 300 робіт у різних напрямках та техніках. Серед представлених авторів такі імена, як Юрій Єгоров, Станіслав Сичов, Лариса Звездочьотова, Валентин Хрущ, Арсен Савадов, Віктор Маринюк, Людмила Ястреб, Влада Ралко та багато інших.

Нова експозиція побудована як виставковий проєкт і є логічним продовженням попередніх великих виставок Одеського художнього — «Спецфонд: репресоване мистецтво», «Ексгумація. Соцреалізм з колекції Одеського художнього» та «Суворі та стильні». «ХХ- ХХІ: від двадцятих до двадцятих» підсумовує дослідницькі надбання цих проєктів і проводить зв’язок з пізнішими періодами українського мистецтва.

Нова експозиція дає ширшу картину загальноукраїнського мистецтва у порівнянні з регіональним фокусом попередньої експозиції. Велику увагу приділено останнім двом десятиліттям та молодим художникам, роботи яких вперше ввійшли до постійної експозиції музею.








bottom of page