top of page

ЕСКІЗ МАРКИ УКРАЇНСЬКОЇ ХУДОЖНИЦІ МАРІЇ СУСЛОВОЇ ПОСІВ ДРУГЕ МІСЦЕ НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ PostEuro

У липні у національному відборі українців зворушила робота Андрія Сагача з соняшниками, які символізують життя, та ракетами, що нищать мир. Проте, на вимогу організаторів конкурсу, які позиціюють нову поштову марку як символ, що об’єднує всі європейські країни, Україна замінила ескіз на той, який посів у нас друге місце, а саме роботу Марії Суслової. А вже сьогодні в Укрпошті повідомили, що її робота отримала срібло на європейському етапі конкурсу PostEurop на ескіз до поштової марки «Мир — найвища цінність людства!».


ескіз марки Марії Суслової

Цьогоріч вперше в історії конкурсу PostEurop роботу, що представлятиме Україну, обирала громадськість методом голосування у соцмережах Укрпошти. Обирали серед 6 претендентів. "Неспроста саме ескіз Андрія Сагача відгукнувся у більшості, бо ж ілюструє наші тривожні ранки тоді й сьогодні, під час спустошливих атак дронів-камікадзе. Він же зображений на новому конверті «Весна настане знову!», — кажуть в Укрпошті.


ескіз марки Андрія Сагача

А роботу Марії Суслової з дівчинкою та голубом незабаром можна буде побачити на листівках, які вже готуються до друку. Також читайте про колекцію тематичних шаблонів для фото та відео у соцмережах «Modern Ukraine» від Музею Івана Гончара та українського додатку Templify.


Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest

Фото: Укрпошта Матеріал: Ія Степанюк

bottom of page