top of page

ВРЯТОВАНЕ: КАРТИНИ ПРИМАЧЕНКО З ІВАНКІВСЬКОГО МУЗЕЮ ПОКАЖУТЬ У КИЄВІ

22 вересня у Національному центрі «Український Дім» відбудеться презентація проєкту «Марія Примаченко. Врятоване», під час якого буде діяти виставка картин художниці, врятованих зі зруйнованого музею в Іванкові. Про це сьогодні повідомили в Prymachenko Foundation.



Вкінці лютого стало відомо, що у селищі міського типу Іванків, що на Київщині, російські війська знищили місцевий музей, в якому зберігалися унікальні твори Марії Приймаченко. Згодом з'явилася інформація, що принаймні деякі картини могли вціліти.

В межах проєкту «Марія Примаченко. Врятоване» вцілілі роботи художниці з Іванківського музею експонуватимуться вперше. "Також буде представлено одразу два важливих архітектурних проєкти: проєкт відновленого музею в Іванкові та створення мистецької резиденції в селі Болотня, де зберігся будинок Марії Примаченко", - розповідають у Prymachenko Foundation.

Виставка буде доступна для перегляду з 22 по 25 вересня. Також читайте про виставковий проєкт "Марія Примаченко. Дарую Україні!", який триває у Національному музею у Львові імені Шептицького.

bottom of page