top of page

ОДЕСЬКИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ ЗМІНИВ НАЗВУ

На засіданні сесії Одеської обласної ради, у п'ятницю 23 червня 2023 року, депутати проголосували за перейменування Одеського художнього музею в Одеський національний художній музей згідно з указом президента №541/2021 «Про надання комунальній установі “Одеський художній музей” статусу національного».


фото — twitter Одеського національного художнього музею


"У звʼязку з повномасштабним вторгненням Росії на територію нашої країни всі процеси, повʼязані з культурою, було призупинено. Ми вдячні Одеській обласній раді за ухвалене рішення. Тепер ми і юридично Одеський національний художній музей", - прокоментували новину в інституції.


У музеї також зазначили, що за символічним жестом надання статусу "національний" стоїть величезна праця багатьох поколінь музейників Одеського художнього.


Наразі триває процедура передачі музею у керування Міністерства культури та інформаційної політики України.


фрагмент експозиції «ХХ- XXI: від двадцятих до двадцятих» Одеського національного художнього музею, червень 2021.

Фото — Одеський національний художній музей


Влітку 2021 року OFAM повністю оновив свою експозицію сучасного мистецтва на другому поверсі. Тоді, після понад піврічної реконструкції, для відвідувачів відкрили сім залів з роботами з музейної колекції, створеними за останні сто років. Загалом нова експозиція об'єднала понад 300 робіт у різних напрямках та техніках, чимало з яких десятиліттями зберігалися у фондах.


Також ми писали про те, що на початку 2023 року Одеський національний художній музей оцифрував свій науковий архів і виклав його на спеціальній мультимедійній онлайн-платформі українською та англійською мовами. Відтепер матеріали архіву стали доступними дослідникам, науковцям та всім зацікавленим особам.







Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest



Матеріал: Ія Степанюк Фото: Одеський художній музей



bottom of page