top of page

"КНИГОУКРИТТЯ": НОВА КНИГАРНЯ-ШОУРУМ У ХАРКОВІ ВІД ВИДАВНИЦТВА ОЛЕКСАНДРА САВЧУКА

У Харкові на Гончарівці відкрилася нова фірмова книгарня Видавництва Олександра Савчука, яка об'єднала в собі формати магазину та шоуруму. "У Харкові, на жаль, всього кілька діючих книгарень, і в жодній з них книги видавництва не представлено, — каже пан Савчук. — Отже, відтепер можна прийти до "КнигоУкриття" і неспішно ознайомитися з українознавчою літературою нашого видавництва".


фрагмент інтер'єру шоуруму "КнигоУкриття", фото — Олександр Савчук


У шоурумі можна не лише переглянути та придбати книги, а також обрати щось з брендового мерчу видавництва — екоторбинки, листівки, декоративні панно. До слова, ексклюзивні декоративні панно стали результатом спецпроєкту Видавництва Олександра Савчука до 150-річчя мистця та архітектора Василя Кричевського.


Олександр Савчук каже, що у ювілейний (2023) рік Василя Григоровича Кричевського (1873-1952) його видавництво хотіло зробити подарунок читачам, та й собі, і презентувати аудиторії щось особливе.


інтер'єрне панно на полотні за ескізом Василя Кричевського (1945 р.),


“Кричевський — харків’янин. Він тут вивчився й став архітектором, щоправда, без формальної академічної освіти. Він пліч-о-пліч працював зі знаними архітекторами нашого міста. Творчість мистця прикладна і практична – архітектура, дизайн інтер’єрів, книжкова графіка, — розповідає Олександр Савчук. — І я подумав, що добре було б вигадати щось таке, що дозволить кожному охочому прикрасити свій інтер’єр (помешкання, офіс, громадське приміщення) творчістю Василя Григоровича. Так і виникла ідея першої частини цього ювілейного проєкту”.


фрагмент інтер'єру шоуруму Видавництва Олександра Савчука "КнигоУкриття", фото — Олександр Савчук


Щомісяця у "КнигоУкритті" планують проведення камерних подій зустрічі з авторами та літературознавцями, музикантами та митцями тощо.


Раніше ми також писали про книгу Катерини Лебедєвої "Микола Глущенко — художник і шпигун", яка вийшла у Видавництві Олександра Савчука. Це видання — перша вичерпна біографія одного з найвідоміших українських митців, яка водночас пропонує новий погляд на історію українського мистецтва XX століття.







Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Ія Степанюк



Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа.

bottom of page