top of page

ЛАВКУ БРУНО ШУЛЬЦА ВІДКРИЛИ У ДРОГОБИЧІ

Нова мистецька інсталяція називається "Лавка Мрій Блакитноокого". Цей мистецький проєкт, який реалізовано у Дрогобичі та у його польському місті-побратимі Битомі, має на меті вшанувати пам'ять про митця Бруно Шульца, повідомили у Дрогобицькій міській раді. Мистецьку інсталяцію презентували 19 листопада, у день 80-річниці смерті письменника в університетському парку, навпроти центрального корпусу альма-матер. В цьому приміщенні свого часу й навчався Бруно Шульц.



Таку ж лавку, місяць тому, урочисто відкрили у польському місті Битом. Там її встановили в новоствореному парку «Зустрічей». 2022 рік у Битомі оголошений роком пам’яті Бруно Шульца.


Лавка Мрій Блакитноокого виконана за мотивами творів Бруно – зокрема його картини «Зустріч» та оповідання «Республіка мрій». лавка Бруно виготовлена із кортенової сталі, яка під впливом сонячного світла та повітря покривається природним шаром патини.


Раніше ми також писали про те, що музей "Дрогобиччина" отримав спеціалізоване обладнання для збереження своєї колекції, що стало можливим завдяки участі у грантовому проєкті від швейцарської фундації ALIPH.





Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest



Матеріал: Ія Степанюк Фото: Дрогобицька міська рада

bottom of page