top of page

ЦУМ х МУЗЕЙ ІВАНА ГОНЧАРА: НОВА СТИЛІЗАЦІЯ ВІТРИН ЦЕНТРАЛЬНОГО УНІВЕРМАГУ КИЄВА

Щороку ЦУМ традиційно розпочинає осінь із прем‘єри нового артсезону. Цього разу універмаг присвятив його українській культурній спадщині та народному мистецтву. Головним натхненням креативної команди стала колекція народної творчості Музею Івана Гончара.



Сім вітрин ЦУМу присвячені темам народної архітектури, косівської кераміки, обрядів, гончарства, рушника, прикрас і традиційного побуту. При підготовці до сезону команда універмагу занурилася в архіви та традиції, на яких ґрунтується українська культура, і зрештою зібрала з різних регіонів України унікальні предмети народної творчості. Певні характерні елементи та деталі були відтворені вручну сучасними ремісниками.


"Традиційна народна культура виходить у сучасний простір міста і звучить актуально завдяки талановитим дизайнерським рішенням. Ми щасливі, що колекція Музею Івана Гончара надихнула команду ЦУМу. Цей проєкт елегантно та вишукано зав’язує цікавий діалог минулого із сучасним. Як бачимо, традиційна культура не вичерпує себе з часом, вона залишається джерелом і фундаментом, вона, як ніщо інше, нагадує нам про самих себе", коментує Петро Гончар, директор Музею Івана Гончара.


Для повного емоційного залучення у сюжети вітрин, був розроблений унікальний музичний супровід, авторами та виконавцями якого стали представники молодіжного фольклорного гурту «Щука-Риба».


Світлини експонатів з колекції Музею Івана Гончара також були використані для оформлення дизайну пакетів та подарункових сертифікатів ЦУМу.



Дізнатися більше про кожну представлену тему можна зісканувавши QR-код на відповідній вітрині. Відвідати український артсезон в ЦУМі та зануритися глибше в рідну культуру можна до кінця жовтня. Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest Фото: пресслужба ЦУМу

bottom of page