top of page

У ШВЕЙЦАРСЬКОМУ KUNSTMUSEUM З'ЯВИВСЯ АУДІОГІД УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ

У художньому музеї (Kunstmuseum) Базеля у суботу, 16 липня, презентували аудіогід для відвідувачів українською мовою. Це перша культурна інституція Швейцарії, яка долучилася до проєкту з поширення української мови у провідних музеях та галереях світу.



Художній музей у Базелі — найбільший музей образотворчого мистецтва Швейцарії. Аудіогід українською було запущено під відкриття масштабного та очікуваного шанувальниками мистецтва проєкту — виставки "Пікассо – Ель Греко". Створення та запуск аудіогідів українською мовою у провідних музеях та галереях України та світу розпочалося за ініціативи першої леді України Олени Зеленської минулого року. Вкінці 2021 аудіогіди почали функціонувати у низці українських культурних інституцій — Національному музеї у Львові ім. Шептицького, Національній галереї мистецтв ім. Возницького та їхніх відділах.



«Зараз в Україні знищено чи пошкоджено десятки музеїв та історичних пам’яток. Наша культура також на війні. Вона також бореться і воює проти руйнації, забуття та знищення. Тож сьогоднішній запуск аудіогіда – це ще один наш культурний фронт", – сказала під час презентації Олена Зеленська.


Виставка "Пікассо – Ель Греко" буде діяти у базельському Kunstmuseum до 25 вересня.





Джерело та фото: Посольство України у Швейцарії

bottom of page