top of page

ПРОСТІР ЛЮБОВІ: ЮВІЛЕЙНА ВИСТАВКА НЕЛЛІ ІСУПОВОЇ У КИЄВІ

Національний музей декоративного мистецтва України презентує ювілейну виставку «Простір любові» художниці-керамістки Неллі Ісупової. Проєкт відкриється 1 березня, про це повідомляє пресслужба музею.


На виставці відвідувачам представлять авторські твори кераміки з колекції музею та з приватної збірки художниці. Експозиція  проєкту — ретроспективна й демонструє усі творчі етапи  діяльності мисткині.


«Вперед до перемоги», Неллі Ісупова фото — Національний музей декоративного мистецтва України



«Всі свої роботи я роблю з позитивною енергетикою і намагаюсь людям подарувати радість. Нині важкі часи, коли всі заклопотані, пригнічені, зосереджені на своїх проблемах. Я хочу, щоб люди, дивлячись на те, що я створюю, посміхнулись і хоч б на деякий час забули про свої негаразди та турботи», зазначила в одному зі своїх інтерв'ю Неллі Ісупова.

Художниця також зауважила, що яскраві фарби та казкові образи – це її стиль, якому вона залишається вірною й у важкі воєнні часи.


художниця-керамістка Неллі Ісупова фото — Національний музей декоративного мистецтва України



Першим етапом творчого шляху Неллі Ісупової була дванадцятирічна праця на Васильківському майоліковому заводі, куди  вона влаштувалася після закінчення Одеського художнього училища імені М. Грекова. Цей її творчий період позначений розписами керамічних форм розтічними васильківськими поливами.  


Другий етап —  кераміка у стилі прибалтійських симпозіумних робіт, що характеризуються стриманим за формою та декоруванням, геометричним стилем. І лише після тривалих пошуків художниця віднайшла свою манеру декору яскравої життєрадісної фантазійної кераміки. 



фантазійна кераміка Неллі Ісупової фото 1-4 - Національний музей декоративного мистецтва України


Творчість авторки втілює у собі філософське ставлення до життя, сприйняття простору в яскравих, насичених добром і посмішкою, кольорах. Барвистий простір чудернацьких дерев, екзотичних квітів і фантазійних предметів населяють чарівні птахи та дивакуваті тварини. У ньому живуть добродушні люди та плавають дивні риби (а деякі не лише плавають, а й ходять у черевичках).


Виставка «Простір любові» триватиме у Національному музеї декоративного мистецтва України до кінця березня.


Раніше ми також писали про те, що у Києві відкрився Музей української кераміки ХХ століття. Його заснувала пара вчителів-колекціонерів: В’ячеслав Гладушкін і його дружина Ірина Борисівна. Разом з музеєм презентували й сайт-каталог української кераміки, де атрибутовано твори більше як 60 заводів.







Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Надія Батюк




Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа.



bottom of page