top of page

ARTLE: "СЛОВКО" ДЛЯ АРТ-ЕНТУЗІАСТІВ

Національна галерея мистецтв (Вашингтон О.К., США) створила нову гру, натхненну суперпопулярною забавкою Wordle (в Україні - «Словко»), у якій пропонують вгадувати твори мистецтва.


Приблизно пів року тому wordle-манія охопила тисячі людей по цілому світу, але, уявімо, що не всі однаково вправні у влучному складанні літер у слова, а відчути кураж мегапопулярної гри все ж хочеться. Спеціально для «візуалів» та людей, що цікавляться мистецтвом Національна галерея мистецтв створила Artle - аналог Wordle, де потрібно вгадати автора твору з чотирьох спроб, використовуючи візуальні підказки.


Як і Wordle, Artle пропонує по одній загадці щодня. Користуючись якомога меншою кількістю підказок (максимум їх є 4), гравець може довести наскільки він обізнаний у мистецтві, а потім похизуватися результатами перед своїми підписниками у соцмережах. Для цього гра генерує спеціальний формат допису, щоб не "спойлерити" правильні відповіді іншим потенційним учасникам забавки.



Усі твори мистецтва, які щодня генерує Artle, є частиною колекції Національної галереї мистецтв у Вашингтоні. Зараз інституція залучила до гри 15,000 робіт зі своєї збірки. Тож це не лише чудовий спосіб продемонструвати, як багато ви знаєте про мистецтво, а ще й корисний ресурс, аби вивчити ще більше нового.





bottom of page