top of page

APOKALIPSYS СЬОГОДНІ: ПЕРША ВИСТАВКА У НОВОСТВОРЕНІЙ DIOGENES GALLERY

У новоствореній Diogenes Gallery у Львові відкрився дебютний проєкт APOKALIPSYS. Куратори кажуть, що основним ідейником виставки став теперішній час, він унеможливив детальне осмислення подій та випрацювання дистанції до мінливого існування.



Організатори проєкту розповіли, що у тривожний час воєнного стану усі їхні плани зазнали змін, але вони прийняли рішення все ж не відкладати "на потім". Тож галерея почала функціонувати з відкриттям першої виставки «APOKALIPSYS».


Куратори Аніта Немет та Влодко Костирко роблять спробу окреслити тривання неминучого, що вже настало, включаючи у простір виставки роботи авторок та авторів з дуже різним персональним досвідом, який за час війни ще міцніше вплівся у їхню художню практику. Діапазон часу створення робіт - з 1990 року і до зовсім «свіжих».



На виставці представлено твори Каті Лібкінд, Галини Хорунжої Євгеній, Олени Гринчук, Даші Чечушкової, Василя Ткаченка, Влодка Костирка, Сани Шахмурадової, KINDER ALBUM, Лео Троценка, Анатолія Белова, Миколи Рідного та JAN BAČYNSJKYJ. «Важливим аспектом проєкту APOKALIPSYS буде експозиційне доповнення, тож вигляд виставки після відкриття буде зазнавати деяких змін та доповнень», - кажуть куратори.



Нова мистецька галерея DIOGENES розташована на площі Стефана Яворського, у центрі Львова. Назва простору інспірована образом давньогрецького філософа Діогена Сінопського, який критикував традиції та вів неординарний спосіб життя. В галереї зазначають, що ідеї мислителя їм близькі, та відображатимуться у підході до виставкових проєктів, що в першу чергу будуть націлені розвивати та підтримувати українське мистецтво.





Фото: [esthète] газета

bottom of page