top of page

ПЕРШИЙ МУЗЕЙНИЙ ЧАСОПИС NAMU

Національний художній музей України (NAMU) презентував перший випуск музейного часопису «Мистецтво. Музей. Діалоги». Його виклали у вільний онлайн доступ. Тепер усі охочі мають змогу завантажити видання, в якому уміщено статті науковців музею та запрошених авторів, присвячені дослідженням історії українського мистецтва та музейної справи.



У NAMU кажуть, що Музейний часопис «Мистецтво. Музей. Діалоги» відкритий для публікацій досліджень з історії мистецтва, атрибуції, експертизи, реставрації, історії колекції та музейної справи, базою для яких є збірка Національного художнього музею України. Завантажити перший номер часопису можна на порталі academia.edu.


2021 року NAMU взявся до активного відновлення та запуску нових власних видань. Влітку минулого року вийшов друком альбом-каталог виставкового проєкту «Помічник, супутник, друг», який тривав у музеї з 19 грудня 2020 по 28 березня 2021 року. 112 сторінок видання знайомлять читача з репродукціями 70 творів із музейної збірки, які експонувалися на виставці, а також зі статтями музейних науковців, що розкривають особливості анімалістики в українському мистецтві кін. ХІХ – поч. XX ст.. Альбом-каталог видали двома мовами – українською та англійською.



Також серед видань музею є чудова «Кишенькова серія» – невеликі за форматом виданнями, присвячені певному аспекту творчості митця чи мистецької проблеми. Серед книг серії: «Фінська подорож Олександра Богомазова» Олени Кашуби-Вольвач, «Микола Мурашко. П’ять мандрівок. Листи з-за кордону» Лесі Толстової, «Грецькі щоденники Олекси Грищенка (1921- 1923)» Марини Дроботюк.





Фото: NAMU

bottom of page