top of page

ЯВОРІВСЬКУ ШОПКУ ПОКАЖУТЬ У ВАТИКАНІ НА ВИСТАВЦІ ВЕРТЕПІВ

Яворівську шопку-вертеп від завтра зможуть побачити гості виставки "100 вертепів у Ватикані". Унікальна робота, створена у Майстерні яворівської іграшки Оксани Когут та Остапа Сойки, сьогодні прибула до Посольства України при Святому Престолі, зараз її готують до експонування, про таке йдеться у повідомленні Львівської обласної військової адміністрації.


яворівську шопку-вертеп з майстерні Остапа Срйки та Оксани Когут покажуть у Ватикані

яворівська шопка-вертеп, створена у Майстерні яворівської іграшки Оксани Когут та Остапа Сойки для виставки "100 вертепів у Ватикані", фото — Львівська ОВА


"Сьогодні до Посольства України при Святому Престолі прибув вертеп, який братиме участь у виставці у Ватикані. Ми його щойно розпакували. Народна майстриня Оксана Когут сказала, що це — єдиний такий вертеп, він — унікальний, — йдеться у відео Посольства України при Святому Престолі, яке опублікувала Львівська ОВА. — Біля українського вертепу також буде ялиночка прикрашена яворівськими іграшками".

яворівська шопка-вертеп, створена у Майстерні яворівської іграшки Оксани Когут та Остапа Сойки для виставки "100 вертепів у Ватикані" та ялинка прикрашена яворівськими іграшками, фото — Львівська ОВА


Майстри Остап Сойка та Оксана Когут створили шопку відповідно до традиції виготовлення Яворівської дерев’яної забавки, яку минулого року внесли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Також вони виготовили іграшки на ялинку біля вертепу.








Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest



Матеріал: Ія Степанюк



Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа.

bottom of page