top of page

ДВА НІДЕРЛАНДСЬКИХ МУЗЕЇ ТЕПЕР МАЮТЬ АУДІОГІДИ УКРАЇНСЬКОЮ

Одразу два музеї Нідерландів тепер мають опцію аудіоекскурсії українською мовою, про це повідомило Посольство України в Королівстві Нідерланди. Екскурсію українською мовою тепер можна послухати у Музеї Мауріца Корнеліса Ешера в палаці Ланге Ворхаут та Музеї колекціонера й мецената Абрагама Бредіуса. Обидва музеї розташовані у Гаазі.

музей Мауріца Корнеліса Ешера в палаці Ланге Ворхаут, Гаага, Нідерданди

Експозиція Музею Мауріца Корнеліса Ешера в палаці Ланге Ворхаут представляє колекцію гравюр цього нідерландського художника ХХ ст., які сповнені парадоксів, метафор, гри із простором й оптичних ілюзій.


Музей колекціонера й мецената Абрагама Бредіуса містить видатну колекцію творів мистецтва різних епох. Минулої осені саме там виявили невідому доти роботу Рембрандта. Раніше ми вже писали, що аудіогід українською з'явився у художньому музеї (Kunstmuseum) Базеля. А Міністерство культури та інформаційної політики України у грудні 2022 повідомило про плани запустити українськомовний гід у паризькому Луврі.


Створення та запуск аудіогідів українською мовою у провідних музеях та галереях України та світу розпочалося за ініціативи першої леді України Олени Зеленської 2021 року. Загалом у межах цього проєкту запрацювало вже 56 аудіогідів у 36 країнах. також читайте: ЛАГІДНА УКРАЇНІЗАЦІЯ У STAATSGALERIE STUTTGART. ЛЬВІВ’ЯНКА ПРОВОДИТЬ ЕКСКУРСІЇ МУЗЕЄМ ДЛЯ ВПО Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest

Матеріал: Ія Степанюк Фото: Музей Мауріца Корнеліса Ешера



bottom of page