top of page

НА АУКЦІОНІ SOTHEBY'S КАРТИНА ІВАНА МАРЧУКА ПЕРЕВИЩИЛА ЕСТІМЕЙТ НА МАЙЖЕ 30%

Аукціонний дім Sotheby's провів аукціон "Мистецтво 20 століття: інший погляд" (20th Century Art: A Different Perspective), під час якого робота українського художника Івана Марчука "Тут спокій поселивсь" пішла з молотка за 76,200 Євро. Естімейт твору було встановлено на рівні 40,000-60,000 Євро.


робота Івана Марчука "Тут спокій поселивсь", фото - Sotheby's


Пейзаж "Тут спокій поселивсь" Іван Марчук написав 1982 року. Робота перебувала у приватній американській колекції, а її новий власник — невідомий, про це художник написав на своїй сторінці у Facebook.


"Сподіваюся, що у моєї "дитини" — щаслива доля", — додав митець

В межах аукціону "Мистецтво 20 століття: інший погляд" (20th Century Art: A Different Perspective), який відбувся 9 листопада у Кельні, на продаж було виставлено близько шістдесяти робіт митців-модерністів та твори сучасного мистецтва з центральної та східної Європи.


робота Івана Марчука "Тут спокій поселивсь", фото - Sotheby's


До слова, влітку 2022 року на аукціоні "ART CAN HELP" від аукціонного дому GOLDENS серед лотів була робота Івана Марчука "Сад спокуси", з його рідкісної серії натюрмортів. Тоді основною метою онлайн аукціону був збір коштів для підтримки Збройних Сил України у партнерстві з фондом компетентної допомоги армії "Повернись живим". Також ми писали про те, що на вернісажі виставки Івана Марчука у Кракові відбулася презентація нового українського вина під брендом BIG WINES та назвою "BIG ART limited edition. Ivan Marchuk", етикетки якого прикрасила робота художника "Пробудження". Вона, як і багато інших картин Марчука, створена в унікальній авторській техніці — "пльонтанізм".


вино "BIG ART limited edition. Ivan Marchuk"



Вино "BIG ART limited edition. Ivan Marchuk" зроблене з українського автохтонного сорту винограду Одеський чорний (Odesa Black) або Аліберне, врожаю 2020 року, дбайливо вирощеного на Одещині. Для виробництва обрано крафтову виноробню в Ясногородці, яка постраждала у лютому минулого року під час російської навали.







Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest




Матеріал: Ія Степанюк




Підтримайте Естет Газету на платформі Patreon чи Buy me a Coffee. Ваші донати — додаткова та дуже важлива підтримка для нашого незалежного медіа.










bottom of page