top of page

ARTISTS AGAINST WAR: БЛАГОДІЙНА ВИСТАВКА УКРАЇНСЬКИХ МИТЦІВ У БАРСЕЛОНІ

Сьогодні у Барселоні відкривається виставка «Artists Against War», яка триватиме з 7 по 27 травня в la nave Escoleta. Проєкт об'єднав митців, які впродовж останніх років стали активними творцями сучасної візуальної культури України.



"Це виставка не тільки про переживання війни, не тільки про допомогу Україні через продаж мистецтва... - каже кураторка проєкту Катерина Підгайна. - Це передусім можливість (європейській публіці - ред.) познайомитись з роботами потужних представників української артсцени тут, у Барселоні". Організатори розповідають, що «Artists Against War» про маскулінність і фемінність, про тендітність і силу, про умовну беззахисну оголеність перед війною, про ціну волі, про загальнолюдські цінності - різноманіття, людяність, толерантність, які вибудовувалися декадами, але були поставлені під загрозу після ночі 24 лютого.


роботи Ольги Штейн, Олі Берг та Маші Куліковської


Серед митців, чиї роботи представлені на виставці - Маша Куліковська, Ніна Мурашкіна, Олексій Золотарьов, Ольга Штейн, Іван Підгайний, Олі Берг. Партнером проєкту виступила фундація Пало-Альто у Барселоні, куратори - Катерина та Іван Підгайні. Більшу частину коштів від продажу експонованих робіт направлять на придбання тактичної медицини, решту – художникам, що взяли участь у проєкті.





Фото надані пресслужбою Artists Against War

bottom of page