top of page

УКРАЇНСЬКІ МИТЦІ НА BAF BODRUM ART FAIR

Шестеро українських митців представлять свої твори на міжнародному мистецькому ярмарку BAF Bodrum Art Fair у старовинному місті Бодрум. Роботи, які митці повезуть до Туреччини, — це авторські рефлексії про війну, діалог з собою та світом про трагічні події, що четвертий місяць поспіль розгортаються в Україні.



На ярмарку, що триватиме з 29 червня до 03 липня, свої роботи представлять Андрій Чижов, Світлана Галдецька, Іван Драган, Еліна Білоус, Мирон Катаран та Міра Бачкур. Деякі твори — ще довоєнні, інші — написані вже під впливом драматичних подій сьогодення.


"В першу чергу участь у Ярмарку це ще одна можливість донести світу знання про Україну та українців. Наголосити, що війна триває, щогодинно відбуваються варварські вбивства, катування, знищення наших надбань, — каже художниця Еліна Білоус. - Ми, Українці, під загрозою знищення. І такий агресор як росія ніколи не зупиниться тільки на цьому. Це важко усвідомити сучасній людині, але така наша реальність".


робота Еліни Білоус на BAF Bodrum Art Fair


Також Еліна зазначила, що дуже важливою для неї є й гуманітарна складова участі у події, адже частина вторгованих коштів піде на потреби дітей, які стали сиротами через агресивну війну росії проти України.


BAF Bodrum Art Fair було започатковано 2021 року. Як і торік, він відбудеться у виставковому центрі Bodrum Herodotus Cultural and Exhibition Center Konacik. Ярмарок став важливою подією для регіону, адже зібрав у своїх експозиційних залах велику кількість шанувальників сучасного мистецтва з різних куточків Туреччини та країн Близького Сходу. Цьогоріч роботи наших митців стануть продовженням політики культурної дипломатії України та представлять її на міжнародній культурній арені.


роботи Міри Бачкур, Мирона Катарана та Андрія Чижова на BAF Bodrum Art Fair

Частину коштів, отриманих з продажу творів, учасники передадуть Благодійному фонду Миколи Петренка, який опікується дітьми-сиротами з тимчасово окупованих територій України.



bottom of page