top of page

«ВІРТУАЛЬНИЙ САД» СТЕПАНА РЯБЧЕНКА ЗДОБУВ ПРЕМІЮ ІМЕНІ МИХАЙЛА БОЖІЯ

Одеський митець Степан Рябченко з серією робіт «Віртуальний сад» став лауреатом премії імені Михайла Божія в номінації «Монументальне мистецтво». Оголошення переможців відбулося у п’ятницю, 9 вересня, в Одеській обласній організації Національної спілки художників України.


Степан Рябченко. Фото — Юлія Абрамович

Степан Рябченко послідовно працює з цифровим мистецтвом. Його художня практика спрямована на розробку самодостатнього авторського цифрового світу з власними законами, формами життя, міфологією.


Серія «Віртуальний сад» складається з антропоморфних квітів, що населяють мінімалістичні ландшафти. Вони – не просто об’єкти, а герої, кожен з яких має свій характер і супроводжується авторським описом. Існування цього віртуального саду не обмежене кліматичними факторами й жодними фізичними параметрами. Його вигляд, видове різноманіття, площа та тривалість існування вимірюються виключно можливостями свідомості.


серія "Віртуальний сад" Степана Рябченка


«Зазвичай барвисті і яскраві, роботи Рябченка променяться позитивом і оптимістичними посланнями, наче всотавши в себе південну вітальність Одеси, де Степан народився і мешкає, — каже мистецтвознавиця Наталія Маценко. — Художник ніби створює для себе і для глядача затишний прихисток у мінливі й тривожні часи».


Художник ніби створює для себе і для глядача затишний прихисток у мінливі й тривожні часи

презентація проєкту Степана Рябченка у в Одеській обласній організації

Національної спілки художників України


Степан Рябченко – народився 1987 року в Одесі. Він — один з лідерів у сфері цифрового мистецтва і мистецтва нових медіа. Учасник двох виставок у Лондонській Saatchi Gallery, представляв свої роботи у будапештському Ludwig Museum, музеях сучасного мистецтва Варшави, Братислави та Загреба. Його робота «Меліса» прикрасила обкладинку #7 [esthète] Газети, скульптура митця "Явлення" зустрічає відвідувачів на вході до центру сучасного мистецтва М17 у Києві, також Степан «засвітився» у списку Forbes 2015 Top 30 under 30. Зараз митець живе та працює в Одесі.


Підписуйтеся на наш телеграм-канал Ukrainian Art Digest Матеріал: Ія Степанюк Фото: Юлія Абрамович, Степан Рябченко



bottom of page