top of page

LA CONDITION HUMAINE : ВИСТАВКА ОЛЬГИ ШТЕЙН У ПАРИЖІ

До 22 травня у Парижі триває виставка La condition humaine української художниці Ольги Штейн про авторські рефлексії на тему війни.



Історія La condition humaine (фр. “Умови людського існування”) нагадує історію з роману початку XX століття: молода художниця будує кар’єру у столиці рідної країни та готується до своєї першої виставки у Парижі, її майстерня, як безтурботне довоєнне минуле, наповнена картинами, богемними зустрічами та сміхом.


На жаль, все раптово змінюється: на місто мисткині падають бомби, поступово забираючи те, що творилося роками. Вона змушена залишити все, що дороге її серцю, та рушити у невідомість. Під час евакуації Ольга продовжувала працювати. Її мистецтво, як і спротив українського народу, продовжує боротьбу, попри всі звірства російської армії.



La condition humaine — проєкт, народжений із війни та під час війни. У межах свого візуального всесвіту, художниця веде діалог одночасно з глядачем та з Богом на теми, що диктує нова реальність, яка постала 24 лютого 2022 року. У своїх творах Ольга розмірковує про мученицьку смерть, страждання, героїзм та жертовність.



У Парижі виставку української художниці організувала Маша Каліна з Kalina Art Advisory. Проєкт триватиме до 22 травня за адресою 132 rue de Turenne. Частина прибутку буде передана гуманітарним асоціаціям України. 11 травня організатори запрошують взяти участь у конференції - презентації проєкту, запис на подію через електронну пошту.





Фото надані пресслужбою Kalina Art Advisory

bottom of page