top of page

У СТОЛИЦІ ЛИТВИ ВІДКРИВАЄТЬСЯ ВИСТАВКА БАРОКОВОЇ СКУЛЬПТУРИ ЛЬВІВСЬКИХ МАЙСТРІВ XVIII СТ.

Сьогодні, 16 лютого, у Національному музеї «Палац Великих князів Литовських» у Вільнюсі відбудеться відкриття міжнародної виставки творів «Містика барокової скульптури: Йоанн Ґеорґ Пінзель та інші майстри Львова XVIII ст.» з колекції Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького. Подія присвячена святкуванню 700-річчя столиці Литовської Республіки.


У пресслужбі Львівської національної галереї мистецтв розповіли, що два десятки шедеврів кращих майстрів Львівської школи скульптури XVIII ст., серед яких Йоанн Ґеорґ Пінзель, Францишек Олендзький, Антоній Осінський, Томас Гуттер, Ян Оброцький та інші будуть експонуватися у відбудованому палаці – символі литовської державності з 16 лютого до 22 травня 2022 року.



Відвідувачі матимуть змогу побачити шість робіт різця Майстра Пінзеля, а саме «Івана Хрестителя», «Богоматір», «Св. Фелікса з дитям», «Св. Флоріана», «Св. Якима» та «Розп'яття». Частина скульптур із фондосховищ Галереї, спеціально відреставрована для цієї виставки, буде представлена на огляд публіки вперше. Зібрання Галереї, що є частиною Музейного фонду України, репрезентуватиме на виставці особливості розвитку скульптури пізнього бароко у Львові та регіоні львівської культурно-мистецької гравітації.



Партнерами цього міжнародного проєкту стали Посольство Литовської Республіки в Україні та Посольство України у Литовській Республіці.


bottom of page