top of page

ВИСТАВКА ВОЄННИХ ПЛАКАТІВ В УКРАЇНСЬКОМУ ДОМІ

Український Дім презентував змінну виставку воєнних плакатів на фасаді власної будівлі. Серію створили українські митці у дні війни.



Унікальна змінна експозиція представить плакат у нетиповій формі полотен широкоформатного друку, розміщених на фасаді будівлі Українського Дому, який у найближчі місяці перетвориться на своєрідну галереєю просто неба та «говоритиме» із глядачами про єдність намірів та почуттів — незламність українців.


З 19 травня і впродовж місяця у межах змінної виставки можна переглянути 9 робіт українських художників, які є промовистою мистецькою відповіддю на повномасштабне воєнне вторгнення рф в Україну.



Оскільки будівля Українського Дому знаходиться у центрі Києва, на підвищенні Володимирської гірки, виставка монументальних плакатів буде чудово помітною як пішоходам, так і автомобілістам, маршрути яких пролягають через центр столиці.

Організатори та митці сподіваються, що розміщені на фасаді плакати будуть надихати та підтримувати киян, які весь цей час знаходились у столиці або тільки-но повернулися додому.


У межах першого циклу виставки представлені роботи митців та мисткинь, які працюють у різних напрямках та стилях — Даша Подольцева, Антон Логов, Данило Галико, Олег Грищенко, Нікіта Тітов, Женя Полосіна, Олександр Грехов, Катерина Степаніщева, Олексій Сай та Іван Сай. Виставка монументальних воєнних плакатів є частиною міждисциплінарного проєкту «Голоси», який було розпочато Українським Домом онлайн, щоб задокументувати голоси відважних українців, які протистоять злу, що прийшло з війною на нашу землю. Складовими проєкту є тексти літераторів та поезія, відеоролики, роботи ілюстраторів та художників, фотографії, музика та гумор.



Український Дім планує щомісяця оновлювати виставку таких монументальних плакатів на Європейській площі столиці.

Джерело & фото: пресслужба Українського Дому

bottom of page